top of page

Vi är

en Portugisisk kvarterskrog i hjärtat av Linköping med fokus på mat, service & dryck. Alfama är idag familjeägt med ena foten i Portugal och den andra foten i Sverige.​

Namnet Alfama kommer från den världskända stadsdelen "Alfama" som ligger i huvudstaden Lissabon. Det är en av de platserna i Europa som lockar till sig turister från hela världen. Här hittar man traditionell Portugisisk mat som Bacalhau, grannar som delar på en grill, dolda tavernas, anrik konst och såklart fado-sången.​

Vi på Alfama har arbetat med import i ca 20 år, detta gör att vi kan handplocka de allra bästa råvarorna i form av ost & charkuterier som Queijo da Serra, Iberico Chorizo och Presunto.

Självklart så importerar vi våra egna viner, där fokuserar  vi på mindre & mer exklusiva vingårdar. Vi arbetar med gårdar hela vägen från Douro i norr till Alentejo i söder.

Kika gärna närmare på vår vinkatalog "Grapes by Alfama" när ni besöker oss, ni kommer inte bli besvikna.

Vi är dessutom leverantör till Systembolaget vilket gör att vi kan erbjuda våra gäster möjligheten att beställa hem ett vin man har fastnat när man provat det hos oss.

Detta är vi helt unika om i Sverige vilket vi är väldigt stolta över. Vi vill ge våra gäster möjligheten att även avnjuta ett fantastiskt vin hemma med vänner & familj."

Chark & ost bricka från Restaurang Alfama i Linköping
Entré av Restaurang Alfama i Linköping
bottom of page